Casa de cultura Mihail Sadoveanu Pascani
Acasa
Lun-Vin 8:00 - 13:00 / 17.00-20.00
+40 232.767.054

 • Inregistrare

Calendar evenimente

"Nu cunosc alta libertate pentru oameni decat cultura"

Mihail Sadoveanu
 • Simpozion "Ofițeri români din cadrul Diviziei 7 Infanterie Roman în Războiul de Întregire Națională a României"
  Simpozion "Ofițeri români din cadrul Diviziei 7 Infanterie Roman în Războiul de Întregire Națională a României"

  ,,Ofițeri români din cadrul Diviziei 7 Infanterie Roman în Războiul de Întregire Națională a României" este tema simpozionului care face parte din seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri organizate de Casa de Cultura din Pascani. Prezintă istoricul militar Sorin Grumuș de la Asociația Cultural - Științifică Urbana Roman.Simpozionul va avea loc joi, 25 octombrie 2018,ora 12.30 în sala Arcadia a Casei de Cultură.Menționez că simpozionul este organizat special în ziua de 25 octombrie, zi în care se sărbătorește ,după cum se știe Ziua Armatei Române.

  in Octombrie
 • Targul mesterilor populari, editia a X-a
  Targul mesterilor populari, editia a X-a

   

  În anul Centenar al Unirii noastre, Casa Municipală de Cultură „Mihail Sadoveanu”dinPașcani, Muzeul Municipal Paşcani şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pașcani și Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani organizează în perioada 20-22 iulie 2018 pe Strada Ştefan cel Mare și Sfânt din Municipiul Paşcani cea de-a X-a ediție a Târgului Meşterilor Populari, manifestare cunoscută în ultima vreme ca Târgul de Sântilie. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 20 iulie, de la ora 10.30.

  La această manifestare au fost invitați circa 130 de meșteri populari din toate zonele țării și din Republica Moldova. Dintre aceștia și-au anunțat prezența la Pașcani circa 65 de meşteri şi creatori populari din întreaga ţară și din Republica Moldova. Târgul va avea ca obiective principale promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

  În acest context vor fi organizate și anul acesta 5 (cinci) ateliere de inițiere și deprindere a unor meșteșuguri (olărit meşter instructor: Daniel Ifrim, Schitul Stavnic-Voinești-Iași; ceramică decorativăEusebiu Iacinschi, Botoșani; textile miniaturale – Mihai Profira, Valea Lupului-Iași; prelucrarea pieilor – Liviu Sahlean, Frasin-Suceavași împletituri în sfoară – Elena Ciocârlan, Ștefan cel Mare-Neamț).Atelierele se vor derula după următorul program: vineri, 20 iulie, între orele 16.00-18.00 (numai olărit, ceramică decorativăși împletituri în sfoară); sâmbătă, 21 iulie, între orele 10.00-12.00 și 16.00-18.00 (toate meșteșugurile); duminică, 22 iulie, între orele 11.00-13.00 (numai olărit, ceramică decorativăși împletituri în sfoară).Înscriererea participanților (până în 18 ani) este gratuită. Detalii suplimentare pot fi obținute la tel. 0728 275 138 (D-na Daniela Calistru).

   

   

   

   Daniela Calistru                                                 Marcel Lutic

  Director Casa de Cultură Pașcani                          Președinte AMPM

  in Iulie
 • Spectacol Fuego "Fericirea are chipul tau"
  Spectacol Fuego "Fericirea are chipul tau"

  Joi, 25 octombrie 2018 la ora 19.00 vă invităm la spectacolul „Fericirea are chipul tău" susținut de Fuego, Stela Enache și Marina Florea. Prețul unui bilet este de 60 de lei.Informații și rezervări la tel.0726040408

  in Octombrie
 • Zilele Municipiului Pașcani, ediția a X-a
  Zilele Municipiului Pașcani, ediția a X-a

  Programul activităților desfășurate de Casa de Cultură cu ocazia Zilelor Municipiului-29 iunie -1 iulie 2018.

   

  Sâmbătă,30 iunie 2018 la ora 11.30 în sala Arcadia vă invităm la vernisajul expoziției ,,Arta răbdării pe tărâm străin'' a pictorului pășcănean Silviu Marian Drângă . Prezintă critic de artă Maria Bilașevschi.

   

  Sâmbătă,30 iunie 2018 la ora 12.00 în sala Arcadia vă invităm la simpozionul ,,Pietrele prețioase în câteva cuvinte '' susținut de geologul Oscar Edelstein. D

  De asemenea în holul Casei de Cultură va avea loc expoziția ,,Minerale și pietre semiprețioase " prezentată tot de geologul Oscar Edelstein .Expoziția va avea loc pe parcursul celor trei zile.

  Vă așteptăm !

  in Iunie
 • Tab 1

  "Martisorul, primavara si iubirea"

  Martisor7 martie la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani va avea loc o expozitie de martisoare, intitulata:"Martisoare traditionale versus martisoare handmade". Vor participa mesteri populari si artizani locali. 

  Citeste mai mult

   

   

   "Ziua mondiala a teatrului de papusi"

  Teatru de papusiPe 21 martie a.c. la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani, va avea loc  "Ziua mondiala a teatrului de papusi". In cadrul acestui eveniment va avea loc o expozitie de papusi din arhiva Teatrului pentru copii si tineret Rudolf Nesvadba al Casei de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani. 

  Citeste mai mult

  -->
 • Tab 2

  "Expozitie de icoane"

  Expozitie icoaneCasa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani, organizeaza, pe data de 9 aprilie a.c. o expozitie de icoane, intitulata "Icoana, chipul omului indumnezeit".Galeria va fi expusa in Sala Arcadia in perioada 9 aprilie - 30 mai a.c.

  Citeste mai mult  Vor participa la Ziua Internationala a Dansului Clubul de Dans "Deam Dance" instr. Alin Hasmasan si elevii curusului de dans grecesc ai instructorului Alexandra Toderascu. 

  Citeste mai mult

Despre Casa de cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Aflată în centrul oraşului, Casa Municipală de Cultură găzduieşte numeroase manifestări artistice: spectacole, expoziţii, simpozioane, concursuri, conferinţe ş.a. De asemenea, aici  îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri culturale şi se ţin cursuri de formare profesională.

Informatii de contact

Pentru orice informatii referitoare la evenimente, cursuri sau orice alte activitati din cadrul Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, Pascani, ne gasiti la urmatoarea adresa sau ne puteti contacta la nr de telefon de mai jos 

Adresa: Paşcani, str. Moldovei, nr. 2, judeţul Iaşi

Telefon / Fax: 0232.767.054

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.