Casa Municipală de cultură Pașcani

"Mihail Sadoveanu"

din 1960

Casa de Cultură Pașcani "Mihail Sadoveanu"

"Nu cunosc altă libertate pentru oameni decât cultura"

pavel2.jpg

Spectacole

În aceasta instituție au activat "Teatrul de revistă si comedie muzicală"

header_hol.jpg

Galerii de artă

A îți exprima emotiile prin culori, cuvinte, mișcări și a le face adevarate obiecte de artă, este undeva la granița dintre multă muncă și mult talent.

teatru222.jpg

Piese de teatru

Spațiu de manifestare pentru evenimente culturale, de petrecere a timpului liber.

Povestea noastră

despre Casa de Cultură

Casa Municipală “Mihail Sadoveanu” estae o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani. Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Inca de la inceputuri “Casa de Cultură” a reprezentat un spațiu de manifestare pentru evenimente culturale, de petrecere a timpului liber precum și de promovare și afirmare a talentelor locale. În aceasta instituție au activat “Teatrul de revistă si comedie muzicală”, “Teatrul de păpuși și marionete”, ansambluri folclorice “Iasomia”, “Busuiocul”, “Rapsozii siretului”, formații vocal-instrumentale (“Alternative”, “Lotus”, “Simplex”, “Direct”) dans de societate, dans modern, dans artistic-sportiv, etc. Tot Casa de Cultură a inițiat comemorarea “Mitropolitului Visarion Puiu” care s-a născut la Pașcani. Lucrările de reabilitare termică și modernizare, finalizate in 2010 indică aceasta instituție ca fiind, un spațiu extrem de genero, funcțional, elegant unde actul cultural se desfașoara in condiții optime.In prezent, in Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” se activează cursuri de dans “Dream Dance” și “Toderașcu Dance”, “Teatrul pentru copii și tineret Rudolf Nesvadsa”.

spectacol2.jpg

Piese de teatru

Trupa de teatru Prometeu

Trupa de teatru „PROMETEU ” a fost   înființată în februarie 2014 , formată din elevi ai claselor  IX-XII din școlile pașcănene. De-a lungul  timpului a avut mai multe participări la activitățile Casei de Cultură, precum  și participări la festivaluri naționale și internaționale, unde au obținut premii, cât și aprecierea expertă a juriului.

Spectacole

Ansamblul Rapsozii Siretului

Ansamblul ,, RAPSOZII SIRETULUI “a luat fiinţă  în primăvara anului 2016 și poartă denumirea unui alt ansamblu al Casei de Cultură care a activat în perioada 2002-2006. În momentul înființării acestui ansamblu s-a luat hotărârea de a se folosi aceeași denumire ca a vechiului ansamblu chiar dacă membrii și instructorul sunt diferiți. Membrii ansamblului sunt tineri cu vârste cuprinse între 14-19 ani, elevi ai instituțiilor de învățământ din municipiul Pașcani și din împrejurimi. Din anul 2019 s-a format Ansamblul,,RAPSOZII SIRETULUI’’ JUNIORI , membrii acestora având vârste cuprinse între 11-14 ani. Instructor este coregraful Alexandru Gâmbuță.  

rapsozii-siretului.jpg
spectacol233.jpg

Concerte

Organizare de concerte

Casa de Cultură organizează diverse concerte și spectacole pentru publicul păscănean.

Informații de contact

Pentru orice informații referitoare la evenimente

Adresa

str. Moldovei 2B, Pașcani, județul Iași,

Telefon

0232/767.054

Fax

0232/767.054

Adresă email

casadeculturapascani@yahoo.com
office@culturapascani.ro

Social Media

Despre Casa de Cultură

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Linkuri utile