Casa de cultura Mihail Sadoveanu Pascani
x
Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii. Sunt de acord.
Acasa
Lun-Vin 8:00 - 13:00 / 17.00-20.00

 • Inregistrare

Calendar evenimente

"Nu cunosc alta libertate pentru oameni decat cultura"

Mihail Sadoveanu
 • 1 iunie - Ziua Copilului
  1 iunie - Ziua Copilului

  Casa Municipală de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani împreună cu Primăria Municipiului Pașcani organizează cu ocazia zilei de 1 iunie - Ziua Internațională a Copilului o manifestare dedicată acestora. Cu această ocazie se vor desfășura următoarele activități:
  - Expoziția concursului de pictură realizat în parteneriat cu instituțiile de învățământ pășcănene-ora 9.00- 13.00- Piațeta ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani;
   -         Desene pe asfalt pe strada Ștefan cel Mare între magazinul Profi și sediul Oficiului Poștal nr. 1 la care vor participa copiii cu vârstă preșcolară și ciclul primar în intervalul orar 9.00- 11.00. Înscrierea între ora 9.00-9.30.Ora 10.00-11.00 desfășurarea activității;
   -         Exercițiu demonstrativ din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iași pe strada Ștefan cel Mare în fața magazinului Profi  între orele 9.40-10.00;
   -         Demonstrație de karting pe celălalt sens al străzii Ștefan cel Mare realizată de membrii cercului de karting al Clubului Copiilor din Pașcani, între orele 11.00- 12.00;
  -         În Piațeta ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani va avea loc un concurs de graffiti - Copilul din tine (participă tineri cu vârsta de max. 25 de ani) între orele 10.00-12.00 iar în intervalul orar 12.00-13.00 va avea loc un program artistic realizat de Casa Municipală de Cultură ,,Mihail Sadoveanu’’ din Pașcani în parteneriat cu Clubul  Dream Dance Pașcani și Clubul Copiilor din Pașcani ;
   -         Manifestarea se va încheia cu premierea concursului de pictură și de graffiti începând cu  ora 13.00  .

  in Iunie
 • Ziua Culturii Nationale
  Ziua Culturii Nationale

  La 171 de ani de la nașterea poetului "Mihai Eminescu", Casa Municipală de Cultură "Mihail Sadoveanu" vă invită să urmăriți acest eveniment susținut în mediul on-line, pe canalele media locale și pe pagina de facebook a instituției.

  in Ianuarie
 • Lista premiilor 9 mai 2021 - Ziua Europei

  Cu  ocazia  zilei de 9 mai -Ziua Europei și anul acesta Casa Municipală de Cultură,,Mihail Sadoveanu,, din Pașcani a organizat un concurs de desene online dedicat acestei sărbători. Concursul a fost organizat în parteneriat cu instituții de învățământ din municipiul Pașcani și împrejurimile municipiului Pașcani iar juriul alcătuit din profesorii de arte vizuale a hotărât decernarea următoarelor premii din cele aproximativ 150 de lucrări înscrise. Juriul a fost alcătuit din profesorii Anca Pricop, Nicoleta Bida-Șurubaru, Petru Pădurariu-membrii și prof. Ioana Penelea Luca  președintele juriului. Precizăm că premiile pot fi ridicate de la sediul Casei de Cultură. 

  in Mai
 • Tab 1

  "Martisorul, primavara si iubirea"

  Martisor7 martie la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani va avea loc o expozitie de martisoare, intitulata:"Martisoare traditionale versus martisoare handmade". Vor participa mesteri populari si artizani locali. 

  Citeste mai mult

   

   

   "Ziua mondiala a teatrului de papusi"

  Teatru de papusiPe 21 martie a.c. la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani, va avea loc  "Ziua mondiala a teatrului de papusi". In cadrul acestui eveniment va avea loc o expozitie de papusi din arhiva Teatrului pentru copii si tineret Rudolf Nesvadba al Casei de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani. 

  Citeste mai mult

  -->

 • Tab 2

  "Expozitie de icoane"

  Expozitie icoaneCasa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani, organizeaza, pe data de 9 aprilie a.c. o expozitie de icoane, intitulata "Icoana, chipul omului indumnezeit".Galeria va fi expusa in Sala Arcadia in perioada 9 aprilie - 30 mai a.c.

  Citeste mai mult  Vor participa la Ziua Internationala a Dansului Clubul de Dans "Deam Dance" instr. Alin Hasmasan si elevii curusului de dans grecesc ai instructorului Alexandra Toderascu. 

  Citeste mai mult

Despre Casa de cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Aflată în centrul oraşului, Casa Municipală de Cultură găzduieşte numeroase manifestări artistice: spectacole, expoziţii, simpozioane, concursuri, conferinţe ş.a. De asemenea, aici  îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri culturale şi se ţin cursuri de formare profesională.

Informatii de contact

Pentru orice informatii referitoare la evenimente, cursuri sau orice alte activitati din cadrul Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, Pascani, ne gasiti la urmatoarea adresa sau ne puteti contacta la nr de telefon de mai jos 

Adresa: Paşcani, str. Moldovei, nr. 2, judeţul Iaşi

Telefon / Fax: 0232.767.054

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.