Despre noi
x
Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii. Sunt de acord.
Despre noi
Lun-Vin 8:00 - 13:00 / 17.00-20.00

  • Inregistrare

Despre Casa de Cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

  • Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.
 

Inca de la inceputuri "Casa de Cultură" a reprezentat un spațiu de manifestare pentru evenimente culturale, de petrecere a timpului liber precum și de promovare și afirmare a talentelor locale. 

În aceasta instituție au activat "Teatrul de revistă si comedie muzicală", "Teatrul de păpuși și marionete", ansambluri folclorice "Iasomia", "Busuiocul", "Rapsozii siretului", formații vocal-instrumentale ("Alternative", "Lotus", "Simplex", "Direct") dans de societate, dans modern, dans artistic-sportiv, etc. Tot Casa de Cultură a inițiat comemorarea "Mitropolitului Visarion Puiu" care s-a născut la Pașcani.

Lucrările de reabilitare termică și modernizare, finalizate in 2010 indică aceasta instituție ca fiind, un spațiu extrem de genero, funcțional, elegant unde actul cultural se desfașoara in condiții optime.

In prezent, in Casa de Cultura "Mihail Sadoveanu" se activează cursuri de dans "Dream Dance" și "Toderașcu Dance", "Teatrul pentru copii și tineret Rudolf Nesvadsa".

 

Calendar evenimente

Utilizatori online

We have 19 guests and no members online

Despre Casa de cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Aflată în centrul oraşului, Casa Municipală de Cultură găzduieşte numeroase manifestări artistice: spectacole, expoziţii, simpozioane, concursuri, conferinţe ş.a. De asemenea, aici  îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri culturale şi se ţin cursuri de formare profesională.

Informatii de contact

Pentru orice informatii referitoare la evenimente, cursuri sau orice alte activitati din cadrul Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, Pascani, ne gasiti la urmatoarea adresa sau ne puteti contacta la nr de telefon de mai jos 

Adresa: Paşcani, str. Moldovei, nr. 2, judeţul Iaşi

Telefon / Fax: 0232.767.054

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.