Evenimente/expozitii 2018
x
Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii. Sunt de acord.
2018 (arhiva)
Lun-Vin 8:00 - 13:00 / 17.00-20.00

  • Inregistrare
Evenimente/expozitii 2018

Evenimente/expozitii 2018 (42)

Evenimente/expozitii 2018

Cea de a X-a ediție a "Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarna" a facut din nou deliciul privitorilor de toate vîrstele şi de asemenea a adus o mare bucurie tuturor participanților, trupelor de urători, mascați şi colindători îmbrăcați în costume originale de o frumusețe aparte
Imaginile surprinse la acest minunat eveniment cu tradiție la noi sint mai mult decit grăitoare.

Va asteptam pe 15 decembrie la Casa Municipala de Cultura “Mihail Sadoveanu” Pascani
Biletele se gasesc la sediul casei de cultura 

Miercuri, 19 decembrie 2018 începând cu ora 18.00 vă așteptăm la Concertul de colinde susținut de către Corala Armonia din Constanța.

Intrarea gratuită,în limita locurilor disponibile!Sambata, 01 December 2018 00:00

100 de ani de la Marea Unire

Scris de

Vă așteptăm sâmbătă ,1 decembrie 2018 să sărbătorim împreună 100 de ani de la Marea Unire. Spectacolul folcloric va începe la ora 13.00 în Piața din fața Primăriei Municipiului Pașcani.

LUNI, 12 NOV. 2018, ORA 19.00 - SALA DE SPECTACOLE A CASEI DE CULTURĂ DIN PAȘCANI
Cezara Dafinescu, una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, vine în fața publicului pășcănean, după 40 de ani petrecuți pe scena Teatrului Național București, cu un spectacol deosebit: ”Jumătatea mea, bărbatul.” Este un spectacol aniversar, care îi este dedicat. De fapt, Cezara Dafinescu sărbătorește, 40 de ani de teatru cu această premieră.
Prețul unui bilet este de 50 lei; pentru rezervări și informații, puteți suna la 0726 04 04 08

Luni, 05 November 2018 00:00

Zilele "Mihail Sadoveanu", editia a XLVII-a

Scris de

Luna noiembrie este Luna Culturii la Pașcani. Toate manifestările culturale organizate de Casa de Cultură din Pașcani sub denumirea de Zilele ,,Mihail Sadoveanu" ediția XLVII-a sunt dedicate scriitorului pășcănean Mihail Sadoveanu.Și anul acesta la Casa de Cultură puteți vedea spectacole de teatru,concert,festivaluri de teatru, muzică și dans popular românesc și, bineînțeles Simpozionul dedicat prozatorului Mihail Sadoveanu aflat anul acesta la cea de-a XLVII-a ediție.Duminică,18 noiembrie 2018 a avut loc cea de-a-III-a ediție, a Festivalului de teatru "Rampa Teatrală"organizat de instituția noastră. Juriul alcătuit din Silvia Răileanu-Teatrul ,,Mihai Eminescu" Botoșani-președintele juriului, Anca Alexa- Teatrul ,,Mihai Eminescu" Botoșani și Constantin Gavriluță - Casa Culturii Târgu Neamț a hotărât următoarele premii:

Clasele IX - XII - "POP ART" de la Sc.pop. de artă Botoșan - Cîștigătorii Trofeului "Rampa Teatrală"

"PROMETEU" Casa de Cultură Pașcani - Locul 1

"MILLO" de la Col. Naț. M. Sadoveanu - Locul 2

Clasele V -VIII "ARLECHIN" din Botoșani - Locul 1

"SGITARII" de la Sc. Al. Vlahuță Focșani - Locul 2

Clasele I - IV - "LUCEAFĂRUL DE FOCȘANI" de la Sc. Al. Vlahuță Focșani - Locul 1

Casa de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” Pașcani în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, instituțiile educaționale din județul Iași, Consiliul Municipal Pașcani și Primaria Municipiului Pașcani, organizează în perioada 24 - 25 noiembrie 2018 ediția a V - a Festivalului pentru copii și tineret    "Curcubeul artelor" cuprinzând  două principale secțiuni competitive:

Interpretare muzicală și Dans structurate pe genuri și categorii de vârstă.


,,Ofițeri români din cadrul Diviziei 7 Infanterie Roman în Războiul de Întregire Națională a României" este tema simpozionului care face parte din seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri organizate de Casa de Cultura din Pascani. Prezintă istoricul militar Sorin Grumuș de la Asociația Cultural - Științifică Urbana Roman.Simpozionul va avea loc joi, 25 octombrie 2018,ora 12.30 în sala Arcadia a Casei de Cultură.Menționez că simpozionul este organizat special în ziua de 25 octombrie, zi în care se sărbătorește ,după cum se știe Ziua Armatei Române.

Page 1 of 4

Despre Casa de cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Aflată în centrul oraşului, Casa Municipală de Cultură găzduieşte numeroase manifestări artistice: spectacole, expoziţii, simpozioane, concursuri, conferinţe ş.a. De asemenea, aici  îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri culturale şi se ţin cursuri de formare profesională.

Informatii de contact

Pentru orice informatii referitoare la evenimente, cursuri sau orice alte activitati din cadrul Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, Pascani, ne gasiti la urmatoarea adresa sau ne puteti contacta la nr de telefon de mai jos 

Adresa: Paşcani, str. Moldovei, nr. 2, judeţul Iaşi

Telefon / Fax: 0232.767.054

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.