Targul mesterilor populari, editia a X-a
x
Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii. Sunt de acord.
2018 (arhiva)
Lun-Vin 8:00 - 13:00 / 17.00-20.00

  • Inregistrare
Duminica, 22 July 2018 00:00

Targul mesterilor populari, editia a X-a

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În anul Centenar al Unirii noastre, Casa Municipală de Cultură „Mihail Sadoveanu”dinPașcani, Muzeul Municipal Paşcani şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pașcani și Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani organizează în perioada 20-22 iulie 2018 pe Strada Ştefan cel Mare și Sfânt din Municipiul Paşcani cea de-a X-a ediție a Târgului Meşterilor Populari, manifestare cunoscută în ultima vreme ca Târgul de Sântilie. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 20 iulie, de la ora 10.30.

La această manifestare au fost invitați circa 130 de meșteri populari din toate zonele țării și din Republica Moldova. Dintre aceștia și-au anunțat prezența la Pașcani circa 65 de meşteri şi creatori populari din întreaga ţară și din Republica Moldova. Târgul va avea ca obiective principale promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

În acest context vor fi organizate și anul acesta 5 (cinci) ateliere de inițiere și deprindere a unor meșteșuguri (olărit meşter instructor: Daniel Ifrim, Schitul Stavnic-Voinești-Iași; ceramică decorativăEusebiu Iacinschi, Botoșani; textile miniaturale – Mihai Profira, Valea Lupului-Iași; prelucrarea pieilor – Liviu Sahlean, Frasin-Suceavași împletituri în sfoară – Elena Ciocârlan, Ștefan cel Mare-Neamț).Atelierele se vor derula după următorul program: vineri, 20 iulie, între orele 16.00-18.00 (numai olărit, ceramică decorativăși împletituri în sfoară); sâmbătă, 21 iulie, între orele 10.00-12.00 și 16.00-18.00 (toate meșteșugurile); duminică, 22 iulie, între orele 11.00-13.00 (numai olărit, ceramică decorativăși împletituri în sfoară).Înscriererea participanților (până în 18 ani) este gratuită. Detalii suplimentare pot fi obținute la tel. 0728 275 138 (D-na Daniela Calistru).

 

 

 

 Daniela Calistru                                                 Marcel Lutic

Director Casa de Cultură Pașcani                          Președinte AMPM

Citit 3227 ori Ultima modificare Luni, 20 August 2018 07:49
Login pentru a posta comentarii

Despre Casa de cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Aflată în centrul oraşului, Casa Municipală de Cultură găzduieşte numeroase manifestări artistice: spectacole, expoziţii, simpozioane, concursuri, conferinţe ş.a. De asemenea, aici  îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri culturale şi se ţin cursuri de formare profesională.

Informatii de contact

Pentru orice informatii referitoare la evenimente, cursuri sau orice alte activitati din cadrul Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, Pascani, ne gasiti la urmatoarea adresa sau ne puteti contacta la nr de telefon de mai jos 

Adresa: Paşcani, str. Moldovei, nr. 2, judeţul Iaşi

Telefon / Fax: 0232.767.054

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.