Super User
x
Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii. Sunt de acord.
2018 (arhiva)
Lun-Vin 8:00 - 13:00 / 17.00-20.00

  • Inregistrare
Super User

Super User

Marti, 01 June 2021 00:00

1 iunie - Ziua Copilului

Casa Municipală de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani împreună cu Primăria Municipiului Pașcani organizează cu ocazia zilei de 1 iunie - Ziua Internațională a Copilului o manifestare dedicată acestora. Cu această ocazie se vor desfășura următoarele activități:
- Expoziția concursului de pictură realizat în parteneriat cu instituțiile de învățământ pășcănene-ora 9.00- 13.00- Piațeta ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani;
 -         Desene pe asfalt pe strada Ștefan cel Mare între magazinul Profi și sediul Oficiului Poștal nr. 1 la care vor participa copiii cu vârstă preșcolară și ciclul primar în intervalul orar 9.00- 11.00. Înscrierea între ora 9.00-9.30.Ora 10.00-11.00 desfășurarea activității;
 -         Exercițiu demonstrativ din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iași pe strada Ștefan cel Mare în fața magazinului Profi  între orele 9.40-10.00;
 -         Demonstrație de karting pe celălalt sens al străzii Ștefan cel Mare realizată de membrii cercului de karting al Clubului Copiilor din Pașcani, între orele 11.00- 12.00;
-         În Piațeta ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani va avea loc un concurs de graffiti - Copilul din tine (participă tineri cu vârsta de max. 25 de ani) între orele 10.00-12.00 iar în intervalul orar 12.00-13.00 va avea loc un program artistic realizat de Casa Municipală de Cultură ,,Mihail Sadoveanu’’ din Pașcani în parteneriat cu Clubul  Dream Dance Pașcani și Clubul Copiilor din Pașcani ;
 -         Manifestarea se va încheia cu premierea concursului de pictură și de graffiti începând cu  ora 13.00  .

Sâmbătă , 15 mai 2021 începând cu ora 11.00 în sala Arcadia a Casei de Cultură din Pașcani va avea loc cea de-a VI- a ediție a Simpozionului Constantin Ciopraga, simpozion dedicat criticului și istoricului literar român, poet, memorialist, profesor universitar, scriitor, membru de onoare al Academiei Române.Constantin Ciopraga s-a născut la 12 mai 1916 la Pașcani și a decedat la data de 2 februarie 2009. Tema simpozionului de anul acesta este Constantin Ciopraga -spirit clasic în critica literară și în școala românească. Invitați lect.univ. dr. Loredana Cuzmici și Mircea Platon , redactor șef al revistei Convorbiri Literare. Moderator prof. Ionuț Hărățu. Se vor prezenta materiale media în premieră și lansare de carte.

COMUNICAT DE PRESĂ 

          În dorința de a stimula spiritul artistic, Casa Municipală de Cultură MIHAIL SADOVEANU, împreună cu Primăria Municipiului Pașcani, invită tinerii din municipiul nostru să participe MARȚI, 1 IUNIE 2021, începând cu ora 10.00 în Piațeta MIHAIL SADOVEANU, la CONCURSUL DE GRAFFITI cu tema COPILUL DIN TINE!

          Participarea se va face în urma înscrierii la Casa de Cultură (copie C.I. trimisă prin fax la nr. 0232 767054 sau prin email la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) până la data de 25 mai 2021.

          Se vor accepta tinerii cu vârsta maximă de 25 de ani, lucrările se vor executa pe panouri metalice grunduite  puse la dispoziție de organizatori, timpul de lucru fiind de 120 de minute. Materialele necesare efectuării operelor le vor aduce concurenții.

          În urma jurizării, se vor acorda următoarele premii: I, II, III și o Mențiune.

          Văașteptăm!

 

                                                                             Manager,

                                                                        Daniela Calistru

Cu  ocazia  zilei de 9 mai -Ziua Europei și anul acesta Casa Municipală de Cultură,,Mihail Sadoveanu,, din Pașcani a organizat un concurs de desene online dedicat acestei sărbători. Concursul a fost organizat în parteneriat cu instituții de învățământ din municipiul Pașcani și împrejurimile municipiului Pașcani iar juriul alcătuit din profesorii de arte vizuale a hotărât decernarea următoarelor premii din cele aproximativ 150 de lucrări înscrise. Juriul a fost alcătuit din profesorii Anca Pricop, Nicoleta Bida-Șurubaru, Petru Pădurariu-membrii și prof. Ioana Penelea Luca  președintele juriului. Precizăm că premiile pot fi ridicate de la sediul Casei de Cultură. 

Vineri, 05 March 2021 00:00

Mărțișoare muzicale

Mărțișoare muzicale..., vineri, 5 martie 2021, începând cu ora 18.30, vă invităm să sărbatorim împreună..."FEMEIA" alături de câteva dintre talentele locale în mediul online, deocamdată.
Spectacolul este organizat în parteneriat cu news-fm Pașcani și va fi transmis în direct pe youtube, pagina de facebook a Casei de Cultură Pașcani, precum și la posturile de televiziune locale.
Vă așteptăm să fiți împreună cu noi în mediul online!
Joi, 15 aprilie 2021, începând cu ora 18.00, vă așteptăm la piesa de teatru care trebuia să aibă loc pe data de 31 martie și a fost amânată din cauza pandemiei (un actor bolnav de Covid), fapt pentru care am fost nevoiți să înlocuim spectacolul.
IMPORTANT!!!! Toate biletele vândute rămân valabile cu rândul și locul atribuite deja!!!
Pentru informații suplimentare, puteți apela la numărul de telefon: 0726 040408 - Samir Marcu

Grila de salarizare 2021 - personal Casa Municipala de Cultura Mihail Sadoveanu Pascani 

Miercuri, 24 February 2021 00:00

Dragobete - Sărbătoarea iubirii la români

Dragobete - Sărbătoarea iubirii la români va fi sărbătorită și anul acesta la Pașcani. Pentru cel de-al VIII-a an consecutiv spectacolul folcloric de anul acesta va fi susținut  în direct cu sprijinul postului de televiziune Actualitatea TV. Spectacolul este susținut de Ansamblul de dansuri populare românești ,,Rapsozii Siretului" al Casei Municipale de Cultură ,,Mihail Sadoveanu" din Pașcani împreună cu invitatele sale: Luiza Ștefania Muscalu, Parascheva Măgureanu și Ana Maria Ignat. Spectacolul va putea fi urmărit în direct miercuri, 24 februarie 2021 începând cu ora 17.00 pe canalul de Youtube, postul de televiziune local ale partenerului Actualitatea TV şi pagina de Facebook a instituţiei.De asemenea spectacolul poate fi urmărit și pe postul de televiziune locală BitTv. 

Duminica, 24 ianuarie, incepand cu ora 11:30 la Casa Municipala de Cultura Mihail Sadoveanu pascani va avea loc un spectacol aniversar cu ocazia implinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Romane.
Vă invităm să sărbătorim Mica Unire. Intrarea este liberă, păstrând condițiile impuse de pandemia Covid-19.

Va asteptam cu drag !

Trupa Prometeu a Casei De Cultura Pascani a obținut Premiul III la Festivalul de teatru pentru amatori ,,Sus cortina'' organizat de Școala Populară de Arte ,,George Enescu'' din Botoșani cu piesa de teatru ,,Ursul". Felicitări membrilor trupei și coordonatorului Aliona Gâtlan.

Page 1 of 33

Despre Casa de cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Aflată în centrul oraşului, Casa Municipală de Cultură găzduieşte numeroase manifestări artistice: spectacole, expoziţii, simpozioane, concursuri, conferinţe ş.a. De asemenea, aici  îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri culturale şi se ţin cursuri de formare profesională.

Informatii de contact

Pentru orice informatii referitoare la evenimente, cursuri sau orice alte activitati din cadrul Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, Pascani, ne gasiti la urmatoarea adresa sau ne puteti contacta la nr de telefon de mai jos 

Adresa: Paşcani, str. Moldovei, nr. 2, judeţul Iaşi

Telefon / Fax: 0232.767.054

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.