Simpozion cu tema ,,Sadoveanu și Vlahuță"
x
Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii. Sunt de acord.
2019 (arhiva)
Lun-Vin 8:00 - 13:00 / 17.00-20.00

  • Inregistrare
Sambata, 02 November 2019 00:00

Simpozion cu tema ,,Sadoveanu și Vlahuță"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luna noiembrie este Luna Culturii la Pașcani. Seria manifestărilor organizate de Casa de Cultură și dedicate prozatorului Mihail Sadoveanu născut la 5 noiembrie 1880 la Pașcani, vor debuta sâmbătă, 2 noiembrie , ora 11.30 cu simpozionul cu tema ,,Sadoveanu și Vlahuță". Aflat la cea de-a XLVIII-a ediție, simpozionul dedicat marelui prozator pășcănean va avea și anul acesta invitați deosebiți:prof. univ. dr. Antonio Patraș-Facultatea de Litere a Universității,,Alexandru Ioan Cuza" din Iași, prof. dr. Mircea Platon - redactor șef ,,Convorbiri Literare ",conf. univ. dr. Magda Ciopraga- Facultatea de Litere a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza" , prof. dr. Nicolae Scurtu - București, prof. Ghe. Simon - Neamț. Moderatorul acestui simpozion este prof. Ionuț Hărățu.

Citit 295 ori Ultima modificare Luni, 04 November 2019 10:31
Login pentru a posta comentarii

Despre Casa de cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Aflată în centrul oraşului, Casa Municipală de Cultură găzduieşte numeroase manifestări artistice: spectacole, expoziţii, simpozioane, concursuri, conferinţe ş.a. De asemenea, aici  îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri culturale şi se ţin cursuri de formare profesională.

Informatii de contact

Pentru orice informatii referitoare la evenimente, cursuri sau orice alte activitati din cadrul Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, Pascani, ne gasiti la urmatoarea adresa sau ne puteti contacta la nr de telefon de mai jos 

Adresa: Paşcani, str. Moldovei, nr. 2, judeţul Iaşi

Telefon / Fax: 0232.767.054

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.