Casa Municipală de cultură Pașcani

"Mihail Sadoveanu"

din 1960

Casa de Cultură Pașcani "Mihail Sadoveanu"

"Nu cunosc altă libertate pentru oameni decât cultura"

Noiembrie, luna culturii la Pascani

casa de cultura

Luna noiembrie este LUNA CULTURII la Pașcani, este luna în care instituția pășcăneană de cultură dedică activitățile culturale pe care le organizează scriitorului Mihail Sadoveanu, născut la data de 5 noiembrie 1880 în urbea noastră . De altfel instituția noastră poartă denumirea scriitorului pășcănean încă din 1961, an în care a avut loc și primul simpozion Sadoveanu în municipiul nostru.

Astfel pe lângă Simpozionul Sadoveanu ajuns anul acesta la cea de-a LI-a ediție și la care avem parteneri Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității ,,Ștefan cel Mare” din București și Liceul Tehnologic Economic ,,Nicolae Iorga” din Pașcani vor fi organizate și alte activități culturale:
– concert -lecție susținut de Filarmonica de Stat din Botoșani dirijată de Alexandru Ilie de la Teatrul Național de Operetă și Musical ,,Ion Dacian din București la care sunt invitați elevi din învățământul liceal din Pașcani;
– Teatru ,,Arte dell’ Anima București cu spectacolul ,,Lettice& Leuștean”;
– Festivalul ,,Curcubeul Artelor cu cele două secțiuni distincte Dans și Muzică care vor avea loc în două weekenduri diferite datorită numărului mare de concurenți înscriși după cum am observat din edițiile anterioare;
– expoziți de pictură ,,Reveniri”.
Trebuie menționat că slujba religioasă de pomenire a scriitorului va avea loc în biserica în care a fost creștinat- Biserica ,,Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” și va fi oficiată de preot protopop Gheorghe Muraru.
De asemenea aș dori să remarc că și Festivalul de Teatru ,,Rampa teatrală” de abia încheiat este și el dedicat acestei luni în care ne dorim să omagiem prin aceste activități culturale personalitatea scriitorului Mihail Sadoveanu.
Deci, Pașcaniul este ,, locul în care se întâmplă ..

Despre Casa de Cultură

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Linkuri utile

Social Media

Created by Smart WebDesign