Casa Municipală de Cultură Pașcani

"Mihail Sadoveanu"

din 1960

Casa de Cultură Pașcani "Mihail Sadoveanu"

"Nu cunosc altă libertate pentru oameni decât cultura"

spectacol2.jpg

Trupa de teatru "Prometeu"

prometeu

Trupa de teatru „PROMETEU ” a fost înființată în februarie 2014 , formată din elevi ai claselor IX-XII din școlile pașcănene. De-a lungul timpului a avut mai multe participări la activitățile Casei de Cultură, precum și participări la festivaluri naționale și internaționale, unde au obținut premii, cât și aprecierea expertă a juriului.

Ansamblul "Rapsozii Siretului"

rapsozii siretului

Ansamblul ,,Rapsozii Siretului ’’se dorește a fi o modalitate de transpunere a tezaurului folcloric într-un spectacol de obiceiuri populare, de îmbinare a dansului, cântecului şi a versului popular din zona Moldovei și în special zona Pașcaniului, de prezentare a unei combinaţii unice, îmbinând dansurile, cântecul şi mândrul port popular, tinerii membrii ai acestui ansamblu dorind să devină adevăraţi mesageri ai zonei pe care o reprezintă.

rapsozii-siretului.jpg
fanfara trubadurii

Fanfara "Trubadurii"

trubadurii

Fanfara “Trubadurii” a Casei de Cultură a fost înființată în primăvara anului 2014 și poartă denumirea aceleași fanfare care a activat începând cu anul 2002 la Clubul Copiilor Pașcani sub conducerea aceluiași coordonator : prof. Mihăiță Atomei. În momentul înființării acestei fanfare s-a luat hotărârea de a se folosi aceeași denumire la dorința coordonatorului care și-a dorit ca această denumire de trubadur să sugereze continuarea muncii lui ca și dirijor de fanfare indiferent de instituția angajatoare .

Despre Casa de Cultură

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Linkuri utile

Social Media

Created by Smart WebDesign