Casa Municipală de cultură Pașcani

"Mihail Sadoveanu"

din 1960

Casa de Cultură Pașcani "Mihail Sadoveanu"

"Nu cunosc altă libertate pentru oameni decât cultura"

Fanfara "Trubadurii"

Fanfara “Trubadurii” a Casei de Cultură a fost înființată în primăvara anului 2014 și poartă denumirea aceleași fanfare care a activat începând cu anul 2002 la Clubul Copiilor Pașcani sub conducerea aceluiași coordonator : prof. Mihăiță Atomei. În momentul înființării acestei fanfare s-a luat hotărârea de a se folosi aceeași denumire la dorința coordonatorului care și-a dorit ca această denumire de trubadur să sugereze continuarea muncii lui ca și dirijor de fanfare indiferent de instituția angajatoare .

La ora actuală membrii fanfarei sunt copii si tineri din municipiul și împrejurimile Pașcaniului. În funcție de timpul lor liber dar și de amploarea evenimentului la concerte participă și foști membri ai fanfarei.

Fanfara promovează şi valorifică tradiţia muzicală a acestui domeniu, participând la ceremonialuri, manifestări de divertisment, concerte de promenadă, concerte în aer liber, festivaluri. Fanfara “Trubadurii” abordează un repertoriu bogat şi variat, în cadrul căruia regăsim marșuri, muzică de promenadă, de divertisment, muzică de inspirație folclorică, piese celebre din muzica de factură cultă românească şi universal.

De-a lungul timpului a participat la evenimente și festivaluri naţionale ale genului, organizate de instituții de cultură din țară .

Fanfara ,,Trubadurii” este coordonată de prof. Mihăiță Atomei.

fanfara trubadurii

Galerie foto

Despre Casa de Cultură

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Linkuri utile

Social Media

Created by Smart WebDesign