Casa Municipală de cultură Pașcani

"Mihail Sadoveanu"

din 1960

Casa de Cultură Pașcani "Mihail Sadoveanu"

"Nu cunosc altă libertate pentru oameni decât cultura"

Trupa de teatru Prometeu

Trupa de teatru „PROMETEU ” a fost înființată în februarie 2014 , formată din elevi ai claselor IX-XII din școlile pașcănene. De-a lungul timpului a avut mai multe participări la activitățile Casei de Cultură, precum și participări la festivaluri naționale și internaționale, unde au obținut premii, cât și aprecierea expertă a juriului.

Sub îndrumarea regizorală au învățat o nouă formă de solidaritate artistică, să exploreze împreună cu ceilalți un autor, un univers, să descopere meandrele unei povești, să caute mesaje ascunse printre rânduri, în gesturi, în abordarea unui personaj…..Repertoriu trupei de teatru „PROMETEU”:GREIERAȘUL ȘI FURNICA

– 2014; DEEA, FECIOARA DIN LACRIMA CERBULUI

– 2015;CÂINII CU COLACI ÎN COADĂ

– 2016;URSUL

– 2017;JUBILEUL

– 2018.Participări la festivaluri: Premiul I la Festivalul – Concurs „Rampa Teatrală”

– 2016 cu spectacolul „CÂINII CU COLACI ÎN COADĂ” – de G. Calamanciuc; Trofeul festivalului „Rampa Teatrală”

-2017 cu spectacolul „CAZURI ȘI NECAZURI…”; Premiul al II-lea la Festivalul Internațional „ Gr. VASILIU BIRLIC” Fălticeni

– 2017 cu spectacolul „URSUL” de A. P. Cehov; Premiul I la Festivalul – Concurs „ RAMPA TEATRALĂ” Pașcani

– 2017 cu spectacolul „ URSUL” de A.P. Cehov; Premiul I la Festivalul de Interpretare și Creație „ Tinere Speranțe ” Suceava

– 2017 cu piesa de teatru „ URSUL” de A.P. Cehov; Premiul I la Festivalul Internațional „ Tinere Speranțe ”

2018 de la Bălți – R. Moldova cu spectacolul „URSUL” de A.P. Cehov; Premiul I la Festivalul – Concurs „ Rampa Teatrală”

-2018 cu spectacolul „JUBILEUL ” de A.P. Cehov;

Premiul pentru cel mai bun actor – ROBERT DEAK. Membrii Trupei de Teatru „PROMETEU” au avut spectacole în deplasare la Casa Culturii ION CREANGĂ din Târgul -Neamț și Botoșani unde au jucat pe scena teatrului M.Eminescu având succes și fiind aplaudați la scenă deschisă .

PROMETEU – JUNIOR În toamna anului 2015 se formează a doua trupă de teatru „ Prometeu- Junior”. În cadrul cursului de teatru copiii folosesc tehnici de actorie și interpretare ,prin intermediul cărora cei mici învață să își dezvolte imaginația, memoria, atenția , gândirea, creativitatea ,încrederea în sine , spiritul de echipă și nu în ultimul rând învață să comunice. Formată din elevi de clasele I- IV de la școlile din Pașcani care au debutat cu piesa de teatru „ Cum a învățat Pisicuța să miaune ”de B. Alexandrov spectacol care le-a adus MARELE PREMIUL la festivalul de teatru de la Iași„ HAI LA TEATRU”

-2017 și PREMIUL SPECIAL PENTRU INTERPRETARE – rolul Pisicuței. interpretat de MARA ROMANPremiul al II – lea „ Rățușca Maca ”de Emilia Plugaru la Festivalul de Teatru -Iași „ Hai la Teatru”

-2018 și PREMIUL SPECIAL PENTRU ÎNTERPRETARE -rolul Rățușca Maca interpretat de MARA ROMAN .Premiul pentru„ CEL MAI BUN SPECTACOL ” Festivalul de Teatru – Iași

-2019 „HAI LA TEATRU” pentru spectacolul „ Greierașul și Furnica ” și PREMIUL SPECIAL PENTRU INTERPRETARE -rolul Greierașului interpretat de RAREȘ HUCI și rolul Furnicuței interpretat de MARIA OPREA .De bun augur pentru picii din Pașcani a fost spectacolul „ COCOȘELUL NEASCULTĂTOR ” de Ion Lucian la care spectatorii au cântat și au trăit emoții inedite alături de personajele din spectacol.Trupa de Teatru -Juniori , participă la activitățile Casei de Cultură cu diferite scheciuri și momente teatralizate care se bucură de succes în fața publicului pășcănean .Ambele trupe sunt coordonate de regizorul Aliona Gîtlan.

trupa de teatru prometeu

Galerie foto

Despre Casa de Cultură

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Linkuri utile

Social Media

Created by Smart WebDesign