Casa Municipală de cultură Pașcani

"Mihail Sadoveanu"

din 1960

Casa de Cultură Pașcani "Mihail Sadoveanu"

"Nu cunosc altă libertate pentru oameni decât cultura"

Am dat startul Festivalului – Concurs Național de Folclor “Mioveni”, ediția a II-a. În prima zi de concurs Ansamblurile Folclorice au prezentat atât dansuri, cât și obiceiuri din zonele pe care le reprezintă.

Cele 8 ansambluri care au evoluat au fost : Ansamblul Folcloric “DOR TRANSILVAN”, din județul Cluj, Ansamblul Folcloric “MARAMUREȘUL”, din județul Maramureș, Ansamblul de Cântece și Dansuri “ARMENIȘANA”, din județul Caraș-Severin, Ansamblul de Dansuri Populare Românești “RAPSOZII SIRETULUI”, din județul Iași, Ansamblul Folcloric “FLORILE MUREȘULUI”, din județul Arad, Ansamblul “CODRULEȚUL”, din județul Botoșani, Ansamblul “CRIȘANA”, din județul Bihor și Ansamblul Folcloric “MACII BĂRĂGANULUI”, din județul Călărași. Evenimentul a fost prezentat de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor de la TVR.

2
1

Felicitări membrilor Ansamblului “Rapsozii Siretului” al Casei De Cultura Pascani pentru că reprezintă cu mândrie plaiurile pășcanene

O emoție unicata ♥️😍🥰alături de Ansamblul Folcloric “Rapsozii Siretului”-Jr.
Bravo copiii frumoși și buni 🥰😍♥️ne-ați făcut cei mai mândri părinți și mii de mulțumiri celui ce le este coregraf dar și prieten Alexandru Gâmbuță

Festival Concurs-National de Folclor Mioveni

Galerie foto

Despre Casa de Cultură

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Linkuri utile

Social Media

Created by Smart WebDesign